Pasionat de fotografia experimentală, artistul surprinde imaginile din jur cu aparate foto vechi, apropiindu-le foarte mult de pictură.
Justinian s-a simţit atras de artă încă din copilărie, iar prima dată a luat contact cu iconografia în şcoala generală. „Mi-a plăcut şi am continuat să studiez la Liceul de Arta din Plioesti dupa care au urmat studiile la Academia de Arta Luceafurul, unde l-am avut ca profesor pe Teodor Moraru. Cred că orice copil poate face un liceu de arte, chiar dacă mai târziu se ocupă de cu totul altceva. Te formează ca personalitate“, spune tânărul.
Mai târziu, în facultate, a avut şansa de a da peste un grup de tineri la fel de pasionaţi şi plin de idei ca şi el. S-au împrietenit, şi-au împărtăşit pasiunile legate de artă şi au avut numeroase proiecte şi expoziţii. „Îmi amintesc de prima expoziţie a grupului Ecco. Cuprindea picturi făcute pe întuneric cu culori fluorescente. A fost o experienţă unică“, povesteşte Justinian.
Foloseşte aparate pe film
După o perioadă în care s-a ocupat de pictură, a descoperit că este la fel de pasionat şi de fotografie. După terminarea facultăţii a avut ocazia de a pleca la Roma, unde a început să facă fotografie citadină, fiind ajutat şi de locul în care se afla.
Tânărul artist foloseşte fotografia şi intervenţia pe fotografie pentru a crea imagini ce depăşesc scopul documentar, în favoarea surprinderii ineditului atmosferei.
Expoziţia de care se ocupă în prezent Justinian se numeşte „Fluid Morning“ şi cuprinde o serie de fotografii făcute la Teşcani, ce prezintă atmosfera dimineţii la târgurile tradiţionale din acea zonă şi la târgurile de anticari.
„Am încercat să surprind momente, aparent neimportante. Imagini care nu ţin neapărat să spună ceva anume, ci au doar intenţia de a transpune privitorul în acel spaţiu“, spune artistul desp