De câte ori are ocazia, tânărul îşi pune şorţul şi se apucă de gătit spre bucuria celor din jur, în special a gurmanzilor. Laviniu-Mihai Balint lucrează în cadrul Poliţiei Comunitare Arad din august 2008. Încă de când a ocupat acest post, le-a dezvăluit colegiilor pasiunea pe care o are.
Prima lui tentativă culinară a fost la vârsta de 17 ani.
„Când am încercat prima dată să gătesc, am avut un eşec. Nu a ieşit nimic. După mai multe încercări au început să se vadă rezultatele, asfel că în timpul facultăţii m-am specializat, prin multă practică, în acest domeniu”, a spus Laviniu. Acum gătitul este pentru Laviniu o adevărată relaxare, un mod de a se desprinde de stresul cotidian.
„De la prima tentativă, am ajuns în prezent la o adevărată pasiune, astfel că gătitul a devenit pentru mine o adevărată relaxare”, a spus Laviniu. În prezent, bărbatul s-a specializat pe delicatese.
Cei mai buni bucătari
Laviniu adoră să stea în bucătărie chiar şi ore întregi, atât cât poate presupune realizarea unei reţete. „Îmi place să fac de toate, de la aperitive, sosuri, rulade, salate, supe până la ciorbe, tocăniţe, fripturi. Pe toate le gătesc cu multă plăcere, iar persoanele care beneficiază de toată munca depusă sunt familia, prietenii şi colegii mei, un juriu veritabil”, a mărturisit Laviniu. Tânărul nu este singurul din familie care este pasionat de gastronomie. Şi socrul lui îi împărtăşeşte această pasiune.
„Mă bucur că am cu cine vorbi despre mâncăruri alese”, a declarat tânărul poliţist comunitar. Laviniu are un copil de cinci ani pe care doreşte să îl iniţieze în tainele bucătăriei, dar numai când va creşte mai mare. „Se spune că bărbaţii sunt cei mai buni bucătari. Vreau ca şi fiul meu, Victor, să îmi împărtăşească pasiunea. Dar numai peste câţiva ani. Mă şi văd gătind împreună cu el”, a mai spus Laviniu.
Tâ