Fondurile necesare ar putea fi obţinute prin relocarea banilor obţinuţi deja din vânzarea apartamentelor
Pentru blocul T3 mai sunt de încasat aproximativ 1,2 mil. euro, costurile terminării construcţiei fiind 850 - 900 mii de euro
Conexpert SPRL, administratorul judiciar al societăţii Euro Habitat - dezvoltatorul proiectului Planorama - a întocmit Raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei debitoarei, acesta urmând să fie depus în cursul zilei de astăzi la Tribunalul Municipiului Bucureşti şi să se publice în Buletinul insolvenţei.
Potrivit documentului în posesia căruia a intrat Curierul Naţional, singura şansă de reuşită a reorganizării ar fi "reluarea cât mai urgent posibil a lucrărilor de construcţie şi darea în posesie a apartamentelor contractate de către clienţi".
"Una dintre posibilităţile de continuare a proiectului, luând în considerare acest element, este desfăşurată mai jos. Această posibilitate presupune, sub rezerva aprobării de către bancă şi ceilalţi creditori care au împrumutat debitoarea, relocarea, integral sau parţial, a fondului de investiţii care a achiziţionat Blocul T2, în Blocul T1 şi pentru acest scop o eventuală relocare a clienţilor din T1 în T4", notează administratorul judiciar, justificându-şi opinia prin faptul că "resursele de continuare a cofinanţării pentru primele două turnuri sunt foarte limitate (practic zero)", dar mai sunt de încasat sume considerabile de la clienţi în contul preţului apartamentelor cumpărate.
Astfel, administratorul judiciar aminteşte că pentru blocul T3 mai sunt de încasat aproximativ 1,2 milioane de euro, costurile terminării construcţiei fiind 850 - 900 mii de euro.
Din păcate, după cum notează Conexpert SPRL, clienţii au fost sfătuiţi de către avocaţi să nu plătească această sumă, deoarece transferul de proprietate nu ar fi