Din cauza birocraţiei şi a proastei organizări din facultăţi, cursanţii din anul I nu beneficiază de reducerea de 50% la transportul în comun nici la aproape 40 de zile de când a început anul universitar. Singurele câştigătoare din această situaţie sunt instituţiile de transport care au câştigat într-o lună miliarde de lei de pe urma tinerilor nevoiţi să-şi plătească biletele integral.
De mâine, bobocii de la Agronomie îşi pot ridica legitimaţiile de călătorie
Reducerile la transport, un lux pentru bobocii din universităţile timişorene
Cum sunt jecmăniţi studenţii la transportul public
Biletele RATB nu se scumpesc până la primăvară
La mai bine de o lună de la debutul anului universitar, aproape 100.000 de studenţi de anul I, de la stat şi privat, înscrişi la zi, nu au reducere la autobuz, tren sau metrou, pentru că nu le-au fost emise legitimaţiile de transport.
Problema este, potrivit reprezentanţilor din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la universităţi. „Nu depinde de minister, ci de universitate. Instituţia trebuie să vină cu lista studenţilor care au nevoie de legitimaţii de transport, iar noi facem verificări dacă numărul acestora este corect. Sunt însă universităţi care au venit abia acum cu lista, deşi a trecut o lună de la începerea anului universitar", a declarat directorul Direcţiei strategii de finanţare instituţională din Ministerul Educaţiei, Ion Ciucă.
Depunerea listelor întârzie
Ministerul Educaţiei a dat un termen până la 10 octombrie pentru predarea datelor în cazul universităţilor de stat şi 29 octombrie în cazul celor private. Termenele nu au fost respectate de majoritatea instituţiilor de învăţământ. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, 90 de universităţi de stat şi private ar trebui să ridice 150.000 de legitimaţii de transport. Până ieri, do