La numai un an de la intrarea în Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei, tânăra a ajuns „Marea Doamnă" şi „Marea Vrăjitoare".
În 2007 i-a cunoscut întâmplător pe cei care faceau parte din Obrdinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei. S-a hotărât imediat să se implice şi ea şi să îi ajute pe tineri în organizarea festivalurilor medievale.
„Le-am ajutat pe domniţe cu ţinuta, cu machiajul şi aranjatul părului. Imediat după Festival am devenit şi eu o domniţă", spune Laura. În 2008 a fost aleasă Marea Doamnă a Cetăţii Bârsei. Tânăra trebuie să se asigure că toate cele 11 domniţe din grup arată cât mai veridic prin ţinută şi comportament.
Tânăra a ajuns foarte repede pe cea de-a treia treapată ierarhică în Ordinul Cavalerilor. Pe cea mai înaltă poziţie se află Maestrul de Arme, urmat de reprezentantul Bisericii, părintele Benedictus.
Un hobby costisitor
Cu toate că nu câştigă bani din aşa ceva, hobby-ul braşovencei este mai presus de partea financiară. „Trebuie să ai o pasiune pentru aşa ceva, altfel nu poţi să faci faţă. Dacă vrei să fii domniţă, atunci trebuie să fii dispusă să îţi sacrifici timp şi uneori bani, să renunţi la distracţiile din cluburi, baruri sau la pierdut vremea în faţa calculatorului. Repetiţiile sunt multe şi grele, mai ales în perioada de dinaintea unui eveniment. Coregrafiile se schimbă mereu şi avem două reprezentaţii diferite. Ziua suntem domniţele care îi ajutăm pe cavalerii şi dansăm, iar seara e cu totul altceva. Seara domniţele devin mai puternice şi oferim un spectacol de jonglerii cu foc, lucrat în cele mai mici detalii, pe muzică medievală. La aceste spectacole eu devin Marea Vrăjitoare", povesteşte Laura.
Ca orice domniţă, nou intrată în grup, Laura a investit încă din primul moment bani şi timp pentru acest hobby. „La început trebuie să îţi cumprei singură ţinuta şi să munceşti foarte mult. Abia mai târziu, dacă