Disponibilizările din acest an din sectorul public, dar şi din sectorul privat, au afectat şi forţa de muncă din Teleorman. La o populaţie de aproximativ 400.000 de locuitori, judeţul are în prezent doar 50.000 de salariaţi.
Populaţia activă reprezintă 173.000 de persoane , iar raportat la numărul salariaţilor ar însemna că doar unul din trei teleormăneni activi este salariat. Faţă de anul trecut , numărul salariaţilor este mai mic cu aproximativ 4000, reducerea fiind cauzată de numărul mare de disponibilizări . „ 2010 a fost un an cu multe disponibilizări , atât în sectorul privat, cât şi în cel bugetar, din acest motiv numărul salariaţilor a scăzut foarte mult. Cum se anunţă noi restructurări în sistemul bugetar este de aşteptat ca până la încheierea acestui an numărul salariaţilor să mai scadă”, ne-a spus Gelu Mortasipu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman.
Din cei 50.000 de salariaţi cît figurează în prezent în Teleorman, mai mult de jumătate sunt încadraţi în domeniul servicii. Peste 29.000 de salariaţi îşi câştigă salariile din servicii. „ Serviciile s-au dezvoltat în ultimii ani, spre deosebire de alte ramuri cum ar fi industria sau construcţiile, acesta este motivul pentru care cel mai mare număr de salariaţi apare în acest sector” , a adăugat directorul Direcţiei de Statistică. Peste 16.500 de persoane sunt salariate în domeniul construcţii sau industrie.
Judeţ agricol cu cei mai puţini salariaţi în agricultură
Paradoxal, deşi principala activitate din judeţ este agricultura, în acest domeniu sunt cei mai puţini salariaţi. Doar 3600 de persoane îşi câştigă salariul din agricultură în Teleorman, potrivit datelor furnizate de Statistocă. „ Acestea sunt persoanele efectiv remunerate din sectorul agricol, cei de la societăţile sau asociaţiile agricole. Nu intră în această categorie ţăranii care îşi câştigă traiul di