Legislatia europeana nu interzice si foarte multe state din UE au atribuit direct unul dintre multiplexele de televiziune digitala terestra catre Televiziunea nationala, insa atribuirea directa catre un operator de stat nu se poate face printr-un act normativ, a declarat marti Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de reglementare in Comunicatii (ANCOM). Declaratiile vin in contextul in care ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat pentru HotNews.ro ca se lucreaza la un cadru legislativ prin care statul sa aiba o astfel de licenta, luandu-se in calcul formule in care ar putea fi implicate Societatea Romana de Televiziune sau Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR).
"Legislatia europeana nu interzice si foarte multe state din UE au atribuit direct unul dintre multiplexe furnizorului de continut, in speta televiziunii nationale, indiferent cum se numeste ea in diverse state. Aceasta nu incalca legislatia europeana. In ceea ce priveste SNR, au existat si state care au atribuit direct unui operator national. Operatorul functioneaza intr-o piata libera, de aceea o astfel de atribuire trebuie sa respecte niste reguli, aferente unui ajutor de stat. Deci pe shema de ajutor de stat, notificand Consiliul Concurentei, facand o analiza a pietei, notificand Comisia Europeana, deci pe un circuit mai lung, nu printr-un act normativ", a declarat marti Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.
Acesta a facut aceasta declaratie intrebat fiind despre anuntul recent facut pe HotNews.ro de catre ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme, referitor la faptul ca se lucreaza la un cadru legislativ prin care statul roman sa sa fie beneficiarul unei licente de televiziune digitala terestra. In acest sens, Valerian Vreme a mai spus ca se iau in calcul formule in care ar putea fi implicate Societatea Romana de Televiziune sau Societatea Nationala de Radiocomu