Femeile in varsta care mananca ciocolata sunt mai putin predispuse bolilor de inima, aceasta tratatie dulce oferindu-le protectie pentru urmatorii 10 ani, dupa cum a aratat un studiu recent.
In cadrul cercetarii s-a descoperit ca femeile trecute de 70 de ani, care consuma ciocolata macar o data pe saptamana prezinta un risc cu 35% mai mic de a fi spitalizate din cauza bolilor de inima. Si probabilitatea mortii lor subite, din cauza inimii, este tot cu 35% mai mica, a aratat studiu realizat in Australia si citat de Reuters.
Cat despre riscul de atac de cord, acesta scade in cazul lor cu 69%, potrivit specialistilor din cadrul spitalului Sir Charles Gairdner din Australia, care au monitorizat voluntarele timp de 10 ani.
Nu e primul studiu care ridica pe un soclu ciocolata; in 2008, cercetatorii italieni au descoperit ca ciocolata neagra, consumata regulat, fereste de inflamatii, acestea fiind in stransa legatura cu bolile inimii si ale vaselor de sange.
In 2007, o alta cercetare a aratat ca alimentele bogatre in antioxidanti precum flavonoidele - continute de ciocolata neagra, mere si vin rosu - pazesc femeile ce au intrat la menopauza de bolile coronariene, de cele cardiovasculare si de atac cerebral.
Femeile in varsta care mananca ciocolata sunt mai putin predispuse bolilor de inima, aceasta tratatie dulce oferindu-le protectie pentru urmatorii 10 ani, dupa cum a aratat un studiu recent.
In cadrul cercetarii s-a descoperit ca femeile trecute de 70 de ani, care consuma ciocolata macar o data pe saptamana prezinta un risc cu 35% mai mic de a fi spitalizate din cauza bolilor de inima. Si probabilitatea mortii lor subite, din cauza inimii, este tot cu 35% mai mica, a aratat studiu realizat in Australia si citat de Reuters.
Cat despre riscul de atac de cord, acesta scade in cazul lor