Şoferii şi-au echipat maşinile cu staţii de emisie-recepţie prin care se anunţă unde sunt echipajele mobile ale Poliţiei. Conducătorii auto spun că este singura metodă ca să circule cu viteză mare şi să scape fără amendă.
Numeroşi şoferi nu pleacă la drum lung dacă n-au în maşină o staţie de emisie-recepţie, pentru a se feri din timp de echipajele radar ale Poliţiei Rutiere.
„Toţi colegii mei de serviciu au staţie de emisie recepţie. Mi-am cumpărat şi eu una după ce am primit o amendă de 120 lei pentru că circulam 65 kilometri la oră în localitate. Mi-am cumpărat staţia ca să mă feresc de poliţiştii care stau la cotitură doar ca să ne dea amenzi“, ne-a declarat Marius Ursu, agent de vânzări.
Dacă până nu demult aceste staţii erau folosite doar de şoferii de TIR, acum majoritatea participanţilor la trafic, care fac curse lungi prin ţară, au apelat la ele. „Ne anunţăm unul pe celălalt prin staţie dacă sunt sau nu controale în trafic atât de la Registrul Auto Român, cu cântarele, cât şi de la Poliţia Rutieră, cu rovignietele“, a adăugat Marius Ursu.
„Liber colegu’, niciun MCV“
Odată montată staţia, şoferul apasă butonul şi nu trebuie decât să întrebe în eter ce-l interesează şi apoi să aştepte răspunsul. La întrebarea „Ştie cineva cum e drumul până la Rădăuţi?“, alt participant la trafic poate să răspundă: „Liber colegu’, niciun MCV!“. MCV-ul reprezintă în limbajul lor maşinile Poliţiei Rutiere dotate cu radare „invizibile“.
De asemenea, participanţii la trafic spun că au ales aceste mijloace de comunicare pentru a şti cum este traseul pe care urmează să-l parcurgă.
„În toate ţările civilizate se folosesc aceste staţii. Mie îmi este foarte utilă. De exemplu, vinerea trecută, când am aflat că este blocată circulaţia la Cumpărătura din cauza unui accident, mi-am anunţat colegii să pornească mai t