Oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au declarat, recent, că singura modalitate prin care ar putea fi readuse salariile din sectorul bugetar la un nivel apropiat celui dinaintea reducerilor cu 25% este atingerea cifrei de 1,29 milioane de angajaţi. În acest sens, ar mai trebui disponibilizate încă 26.000 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul bugetar, până la sfârşitul acestui an, pentru a putea fi operată o creştere salarială de 15%, cu excepţia primei de vacanţă şi a celui de-al 13-lea salariu. Reprezentanţii MFP susţin însă că majoritatea concedierilor ar urma să fie efectuate din sectoarele deja planificate, cum ar fi autorităţi locale (de unde ar fi trebuit să plece 50.000 de salariaţi), învăţământ (cu 15.000 de persoane înscrise deja pentru disponibilizare) sau Ministerul Agriculturii (3.000) şi de unde nu au fost operate toate modificările privind plecarea din sistem. În plus, oficialii MFP au în vedere şi părăsirea sistemului public de către persoane care au găsit salarii mai bune în alte domenii, mai ales după reducerea veniturilor cu 25%.
Aceleaşi surse au confirmat că nivelul maxim stabilit de Guvern cu FMI şi Comisia Europeană privind salariul minim este de 670 lei, o sumă care să ţină cont de creşterea inflaţiei din ultimii doi ani.
URL scurt: http://alba24.ro/?p=6215
Oficiali ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au declarat, recent, că singura modalitate prin care ar putea fi readuse salariile din sectorul bugetar la un nivel apropiat celui dinaintea reducerilor cu 25% este atingerea cifrei de 1,29 milioane de angajaţi. În acest sens, ar mai trebui disponibilizate încă 26.000 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în domeniul bugetar, până la sfârşitul acestui an, pentru a putea fi operată o creştere salarială de 15%, cu excepţia primei de vacanţă şi a celui de-al 13-lea salariu. Reprezentanţii