Dacă nu-ţi vine să te trezeşti dimineaţa pentru a merge la serviciu sau dacă jobul te plictisește se impune o decizie radicală. Chiar dacă ne alegem meseria plini de entuziasm, s-ar putea să nu fim potriviţi pentru aceasta. Iar dacă facem opţiunea la îndemnul celor din jur, şansele să greşim cresc.
„Socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg", spune Mihai, amintindu-şi de momentul în care s-a decis să se înscrie la admiterea la Facultatea de Medicină. Era bun la fizică şi la chimie, şi nici la biologie nu stătea prea rău. Părinţii îi spuseseră încă de când era mic că meseria de medic este nobilă, dar şi că îi va da şansa unui trai bun.
Mai citeşte şi:
De ce colegii tăi câştigă mai mult decât tine
În teorie, totul suna minunat. Cum îşi dorea să ajute oamenii, Mihai a cedat îndemnurilor familiei şi a intrat la Medicină. „Am început să mă gândesc că am făcut o alegere greşită încă din perioada în care făceam practică în spital. Probabil că nu aveam «stomac» pentru meseria asta, chiar dacă o respect foarte mult", povesteşte Mihai.
S-a ambiţionat să termine facultatea, deşi, în sufletul lui, ştia că nu va face niciodată carieră în domeniu. „La un moment dat, când nu mai aveam nicio tragere de inimă şi parcă mă sufocam la gândul că trebuie să ajung la spital, am decis să iau măsuri", spune bărbatul. Acum are 40 de ani, şi, de mai bine de opt ani, lucrează în domeniul comunicării. „Am descoperit că, de fapt, îmi place să fiu în permanentă legătură cu oamenii. Şi mă bucur că am schimbat radical domeniul. Practic, mi-am acordat singur şansa de a avea o viaţă frumoasă", conchide Mihai. În povestea lui se regăsesc mulţi, într-un fel sau altul. Specialiştii în resurse umane şi psihologii afirmă că există câteva semne care pot indica faptul că nu ţi-ai ales meseria potrivită, notează Yahoo Education.
Nu reuşeşti să te