Daca iti place usturoiul, pe langa gust, probabil ca ai si alte motive, cum ar fi faptul ca stii ca scade riscul de cancer de san, colon, stomac, gat si piele. In plus, e o minune pentru inima, pentru ca s-a dovedit ca previne formarea cheagurilor de sange.
Pentru a te bucura de proprietatile sale, ar trebui sa stii ca usturoiul trebuie strivit sau taiat si lasat cel putin 10 sau 15 minute inainte de a fi gatit sau consumat ca atare. Din pacate, insa, tot asa si gustul sau este mai dens, lasandu-te cu o respiratie ce ar putea face pe cineva sa paleasca.
Cum procedezi pentru a putea servi, la pranz, o mancare pe gustul tau, fara a intra cu teama, apoi, in sala de sedinte? Sau cum procedezi acasa, daca dupa cina ai musafiri?
Mere, spanac, busuioc, patrunjel Studiile au aratat ca acestea reusesc sa amelioreze gustul si mirosul de usturoi, gratie polifenolilor (compusi care actioneaza ca si antioxidantii) continuti care pun la punct compusii sulfurosi din usturoi.
Singura conditie este ca usturoiul sa fie consumat cu unul dintre acestea, asa ca adauga putin patrunjel in mujdei sau putin busuioc peste carnea gatita cu feliute de usturoi. Chiar si consumate la aceeasi masa au efect, relateaza Shine.
Lapte Un pahar de lapte inainte sau chiar in timpul mesei iti va salva onoarea ulterior. Cercetatorii au descoperit ca si prunele sau ciupercile functioneaza, insa nu ajung la performantele laptelui. Iar cu cat mai gras, cu atat mai eficient, au aratat experimentele.
Ceaiul verde Daca nu-ti surade ideea de a consuma lapte la masa de pranz, incearca ceaiul verde; polifenolii continuti au aceleasi proprietati.
Daca iti place usturoiul, pe langa gust, probabil ca ai si alte motive, cum ar fi faptul ca stii ca scade riscul de cancer de san, colon, stomac, gat si piele. In plus, e o minune pentru