Membrii Comisiei de cultură din Senat consideră cererea lui Victor Ponta de audiere şi sancţionare a conducerii TVR pentru denigrarea memoriei lui Adrian Păunescu drept „o aberaţie". Liderul PSD, Victor Ponta, a cerut interpelarea conducerii TVR, deoarece „nu numai că nu a transmis momentul înmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a angajat o emisiune de denigrare a acestuia". Motivul enervării preşedintelui PSD, susţinut în acest demers de colegii de partid Ion Iliescu şi Mihai Mălaimare, sunt declaraţiile filosofului Andrei Cornea duminică în emisiunea „Ultima ediţie": „Mi s-a părut ruşinos nu numai ce au făcut televiziunile, dar şi ceea ce se poate numi funeralii cvasinaţionale, expunerea trupului la Ateneul Român. Acest om totuşi apare în Raportul Tismăneanu, de condamnare a comunismului, printre cei care au susţinut cel mai insistent regimul Ceauşescu, declarat criminal şi ilegitim".
Televiziunea publică, acuzată constant după '90 de partiprisuri în favoarea forţelor politice aflate la putere, a respins acuzaţiile aduse de Victor Ponta: „TVR nu poate interveni asupra libertăţii de exprimare a invitaţilor" şi menţionează că dispariţia poetului a fost reflectată în mai multe emisiuni şi filme.
Dreptul la opinie al invitaţilor este suţinut şi de senatorul PNL Mircea Diaconu, membru al Comisiei de cultură din Senat: „Cred că la o opinie se răspunde cu o opinie şi nu se angrenează instituţii. Când un comic francez a denigrat România la un post de televiziune francez, imitând salutul unui cerşetor, statul român nu a sărit în sus să se pună într-o dispută la nivel de instituţii". Un alt membru al Comisiei de cultură, senatorul PDL Radu F. Alexandru răspunde mult mai dur: „Este aberantă această propunere. Nu pot să înţeleg cum un om de vârsta lui Victor Ponta, despre care putem spune că s-a format într-un stat de drept, unde libertatea opiniei nu