Cu toate că circa 80% din universităţile de stat din Capitală au intrat în posesia legitimaţiilor de transport de la Ministerul Educaţiei, acestea nu le-au eliberat, iar studenţii sunt nevoiţi să plătească călătoriile la preţ întreg.
100.000 de studenţi, păcăliţi la transport
La ASE, legitimaţiile sunt deja de ieri la secretariatele facultăţilor. „Mi s-a spus să revin în următoarele zile pentru eliberarea lor. Între timp, mi-a expirat abonamentul la metrou şi va trebui să plătesc preţul întreg, adică 27 de lei. Nu este normal!“, a spus Ionuţ Burcea, student în anul I, la Facultatea de Marketing din cadrul instituţiei de învăţământ.
„La Politehnică, legitimaţiile au ajuns de marţi la secretariatele facultăţilor, iar în zilele următoare se vor distribui celor aproape 4.500 de studenţi din primul an“, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, Cornel Chira. La Universitatea din Bucureşti, listele cu numărul de legitimaţii au fost finalizate cu o oarecare întârziere, întrucât abia la 30 octombrie s-a încheiat perioada de înmatriculare a studenţilor din anul I.
„Nu s-a plâns niciun student!“
Ministerul Educaţiei şi unele universităţi îşi pasează vina pentru întârziere. Rectorul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Gelu Colceag, şi cel ai USAMV, Ştefan Diaconescu, spun că Ministerul Educaţiei a provocat întârzierea.
Nicio universitate particulară nu şi-a ridicat legitimaţiile până în prezent. Universitatea „Titu Maiorescu“, de pildă, a depus lista la minister săptămâna trecută şi aşteaptă să-i fi eliberate legitimaţiile. „De regulă se depun listele în noiembrie şi în maximum două săptămâni, ministerul ni le eliberează. Niciun student nu a venit să se plângă“, a spus secretara-şef a instituţiei, Antigona Iordana.