Din punct de vedere al pieţei imobiliare din capitală, zona Unirii este un segment reprezentativ, fiind un important nod de circulaţie care face legătura cu restul oraşului. De la începutul anului, preţurile, cererea şi oferta au urmat trendul pieţei, în acest moment cunoscând o stagnare, chiar o uşoară scădere în cazul apartamentelor vechi.
Principalele ancore pentru dezvoltarea acestui cartier sunt determinate de localizarea în centrul Bucureştiului, accesul facil către toate zonele oraşului şi prezenţa marilor centre comerciale din P-ţa Unirii, Centrului Vechi şi instituţii de învătământ. „Cei care caută apartamente vechi în zonă tind să achiziţioneze într-un bloc construit după 1990, cu acces uşor către celelalte cartiere, iar cumpărătorul de locuinţă nouă caută un proiect finalizat sau cu termen foarte apropiat de finalizare, cu finisaje de calitate superioară.", spune Violeta Anghel, Marketing Manager Real Time Imobiliarii.
Specialiştii spun că cererea pentru apartamentele vechi din ultimii doi - trei ani s-a îndreptat în principal spre două şi trei camere, cu suprafeţe cuprinse între 62-118 mp, care au fost îmbunătăţite. Aproximativ 40% din apartamentele vechi din cartier sunt cu două camere, 30% dispun de trei camere, iar restul sunt garsoniere şi apartamente cu patru sau cinci camere.
Acestea sunt situate în blocuri de zece etaje, construite pe cadre şi structură din beton armat şi zidărie din BCA sau beton şi au o vechime de circa 15-25 ani. Cele mai multe sunt amplasate în jurul Pieţei Unirii, iar preţurile se situează între 1.400-1.600 euro/mp. „Din cauza faptului că este poziţionată central, zona Unirii a menţinut un nivel al cererii constant, comparativ cu alte zone ale capitalei. Bineînţeles că preţurile au fost afectate de situaţia economică actuală, înregistrându-se şi pe acest segment un recul, dar nu atât de vizibil ca în alte z