Prefectura, consiliul judeţean şi deputaţii de Constanţa au făcut din acordarea alimentelor pentru săraci subiect de dispută politică.
Tonul declaraţiilor beligerante a fost dat de prefectul Claudiu Palaz. „Este o lipsă de respect pentru cetăţeni modalitatea în care se desfăşoară acţiunea şi e cu atât mai surprinzătoare slaba organizare cu cât este al treilea an consecutiv când se derulează acest program european, în anii anteriori neivindu-se astfel de situaţii. Sper ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să intervină cu maximă operativitate, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a-şi primi drepturile cuvenite", a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Replica de la CJC nu a întârziat. „Funcţionarii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au îndeplinit toate sarcinile prevăzute de cele 13 aliniate din Articolul 5 al Anexei HG600/2009", se arată într-un comunicat semnat de Cristan Moldovanu, purtătorul de cuvânt al CJC.
Acesta susţine că distribuirea produselor alimentare către persoanele defavorizate se face de către primării şi, comparativ cu anul trecut, capacitatea primăriilor de a asigura mai multe puncte de distribuire a fost diminuată ca urmare a reducerilor de personal dictate de OUG63/2010. În jocul declaraţiilor a intrat şi deputatul Maria Stavrositu, care spune că „aceste ajutoare se dau în toată ţara, numai la Constanţa este această bătaie de joc. De pildă, în Arad, în Braşov primarii au organizat echipe care duc acasă aceste ajutoare. La Suceava se dau în ordine alfabetică" şi dă chiar sfaturi primarului despre cum să evite cozile. La rândul său, Radu Mazăre a declarat, zilele trecute, că îi înţelege pe funcţionarii primăriei care au întrerupt lucrul, două ore, pentru că au salarii de 400 de lei, de două ori mai mici decât pensia beneficiarilor de alimente.
Prefectura, consiliul judeţean şi deputa