Acesta este singurul curs la care au existat suficiente solicitări pentru a se forma o grupă de 20 de cursanţi.Asociaţia de Sprijin a Şomerilor organizează începând cu luna aceasta cursuri de formare în diverse domenii, cum ar fi lucrători comerciali, ospătari, instalatori, dulgheri sau bucătari.
Cei 20 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani care s-au înscris la cursul de bucătari, provin din mediul rural, din diferite comune ale judeţului. Niciunul dintre cursanţii nu a mai lucrat în domeniu, singura legătură cu bucătăria fiind tentativele culinare din bucătăria de acasă. Dragoş Roman din Bragadiru are 19 ani şi s-a înscris la cursul de bucătari pentru a descifra tainele artei culinare, dar şi cu speranţa că, odată pregătit în acest domeniu, va putea intra pe piaţa muncii. Băiatul a absolvit anul acesta un liceu teoretic în Alexandria, care nu i-a oferit nicio calificare şi nu a avut nici o şansă să-şi găsească un loc de muncă. „ Deocamdată vreau să învăţ meseria asta. Am văzut că asta se caută acum, şi aici la noi, şi în Bucureşti, şi în străinătate. Nu m-am gândit dacă o să plec în afară, mai întâi să termin şi apoi văd ce pot face „ , spune tânărul de 19 ani. Întrebat dacă a mai avut de-a face cu bucătăria până acum, Dragoş recunoaşte că nu a gătit, dar este dornic să înveţe.
La fel ca el, a venit să înveţe meseria de bucătar şi Marian Bâcă, din Merişani, o comună aflată la aproape 25 de kilometri din Alexandria. Băiatul de 19 ani este decis să facă naveta în următoarele patru luni, patru zile pe săptămână până când va obţine diploma de bucătar. „ Am căutat de lucru după terminarea liceului, dar nu am găsit. Am văzut prin anunţuri, peste tot că cele mai multe locuri de muncă sunt în acest domeniu şi m-am gândit să încerc”, spune tânărul.
Chiar dacă nu a mai avut de-a face cu gătitul, şi Marian speră să capete abilităţi de bucăt