Jurnalistii de la New York Times au recomandat unor prieteni o vizita in Bucuresti, pe care il prezinta ca un loc caruia globalizarea nu i-a sters personalitatea, fiind o "ciudatenie delicioasa, care te intriga".
"La concurenta cu Belgrad si Sofia, Bucurestiul este unul dintre marile orase europene care nu si-a pierdut sufletul in marea masa de turisti. Este un oras ciudat, un fel de corcitura, care cu siguranta a avut si zile mai bune, dar care este plin de viata", scriu jurnalistii de la New York Times.
In localurile din Bucuresti, "al saselea mare oras al Europei, daca nu se pune la socoteala Istanbulul si se exclude Rusia", se petrece bine, iar economia romaneasca se indreapta usor, scrie Alexander Lobrano, autorul materialului.
Jurnalistul american marturiseste ca nu s-a indragostit de orasul romanesc in 1990, cand l-a vizitat pentru prima oara. Isi aminteste ca a vrut sa iasa sa manance la un restaurant cu specific romanesc, insa a fost sfatuit sa nu iasa pe strazile din Bucuresti pentru ca "nu este in siguranta" din cauza "cainilor nebuni si a oamenilor nebuni". A fost atacat de un caine maidanez imediat in apropierea hotelului in care era cazat.
Dar asta a fost atunci, cand orasul elegant tocmai isi revenea dupa "dementul regim a lui Ceausescu", care a daramat biserici si sinagogi si a construit tunele subterane care duc la Casa Poporului, completeaza jurnalistul american.
Astazi, Lipscaniul, situat chiar in inima orasului si, totodata, cea mai vie parte a Bucurestiului, beneficiaza de prezenta a "zeci de baruri, cafenele si restaurante", cu locuri unde se poate savura o bere rece, admirand in acelasi timp aglomeratia orasului.
"Bucurestiul are multe muzee, iar cele care sunt absolul fascinante sunt: Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului - impreuna ele arata viata de la tara a romanilo