Comunitatea internaţională a criticat Guvernul israelian, pentru decizia sa de a aproba construcţia a o mie trei sute de noi locuinţe în Ierusalimul de Est, sectorul arab al oraşului. Aflat în Indonezia, preşedintele american, Barack Obama a avertizat că "acest tip de activitate nu ajută niciodată când discutăm despre negocieri de pace".
Comunitatea internaţională a criticat Guvernul israelian, pentru decizia sa de a aproba construcţia a o mie trei sute de noi locuinţe în Ierusalimul de Est, sectorul arab al oraşului.
Aflat în Indonezia, preşedintele american, Barack Obama a avertizat că "acest tip de activitate nu ajută niciodată când discutăm despre negocieri de pace".
Statele Unite sunt "profund dezamăgite" de anunţul Executivului de la Ierusalim, a arătat şi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, care a subliniat că decizia israeliană este "contraproductivă faţă de eforturile statelor implicate în procesul de pace".
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu se va întâlni joi, 11 noiembrie, cu secretarul de Stat, Hillary Clinton şi foarte probabil, tema discuţiilor va fi legată tot de noile colonizări.
Franţa a cerut Guvernului israelian să revină asupra deciziei de a construi în Ierusalimul de Est, decizie "contraproductivă pentru procesul de pace".
La rândul lor, Rusia şi Uniunea Europeană au criticat decizia luată de Cabinetul condus de Benjamin Netanyahu : "Coloniile sunt ilegale în virtutea dreptului internaţional şi reprezintă un obstacol în calea păcii", a fost declaraţia şefei diplomaţiei europene, Catherine Ashton.
Ierusalimul de Est este locuit de 270 de mii de arabi şi de două sute de mii de evrei şi reprezintă nodul gordian al negocierilor israeliano-palestiniene : Israelul îl consideră parte a Capitalei sale indivizibile, în timp ce arabii doresc să-şi construiscă un stat având Capitala î