- Diverse - nr. 669 / 10 Noiembrie, 2010 Un studiu, realizat de trei cercetatori din Canada, a relevat faptul ca galbenusul de ou este o adevarata bomba ascunsa pentru persoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit preinfarcturi. Cei trei oameni de stiinta sustin ca galbenusul contine intre 215 si 275 miligrame de colesterol, in functie de marimea oului. In contrast, majoritatea produselor fast-food nu contin mai mult de 150 miligrame de colesterol. Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta canadieni, a fost autorizat de catre David Spence, din partea Universitatii Western Ontario, David Jenkins, din partea St. Michael's Hospital din Toronto, experti in studierea infarctului miocardic, alaturi de Jean Davignon, un reputat expert in dinamica colesterolului. Autorii, citati de descopera.ro, sustin ca diabeticii care consuma cate un ou pe zi risca sa dubleze sansele aparitiei unei boli cardiovasculare, comparativ cu diabeticii care servesc la masa un singur ou pe saptamana. "Nu exista niciun dubiu asupra albusului, care ramane, in continuare, una dintre cele mai importante surse de proteine de calitate. Galbenusul, in schimb, nu ar trebui mancat sub nicio forma de catre persoanele adulte care au predispozitie genetica la afectiuni cardiovasculare", afirma oamenii de stiinta. L.P. - Diverse - nr. 669 / 10 Noiembrie, 2010 Un studiu, realizat de trei cercetatori din Canada, a relevat faptul ca galbenusul de ou este o adevarata bomba ascunsa pentru persoanele care au colesterolul ridicat sau au suferit preinfarcturi. Cei trei oameni de stiinta sustin ca galbenusul contine intre 215 si 275 miligrame de colesterol, in functie de marimea oului. In contrast, majoritatea produselor fast-food nu contin mai mult de 150 miligrame de colesterol. Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta canadieni, a fost autorizat de catre David Sp