Solistul trupei Iris povesteşte despre concerte, meciuri şi Cenaclul Flacăra.
"Campioana unei mari iubiri" nu e doar o idee, o expresie poetică. Dacă nu credeţi, întrebaţi-l pe Cristi Minculescu! În discuţia purtată la Cluj, a doua zi după concertul susţinut în clubul "My Way", Minculescu a redat în detaliu goluri şi faze din istoria tumultuoasă a Universităţii Craiova. Cînd a zărit privirea nedumerită a fotoreporterului, s-a ridicat de la masă pentru a-i arăta mai clar cum a lovit Crişan transversala în blestematul meci cu Benfica. "Jucătorii Craiovei m-au ţinut în viaţă". Ştiţi vreo declaraţie de dragoste mai frumoasă decît cea rostită de Cristi, la primul concert de după operaţia din Germania? Iris a scos un nou album, "12 Porţi". De pe CD nu putea lipsi o melodie dedicată Craiovei."Piesa «Cît aş vrea să zbor» Click AICI pentru a asculta melodia! e pentru ei, aşa-i văd. Sper ca la anul să înceapă zborul".
- Cînd aţi spus prima dată "Bună seara, prieteni"?
- Prima dată a fost în faţa unei audienţe foarte reduse, în august 1979, la un concert cu "Harap Alb", trupa la care eram atunci. Apoi, în faţa unui public numeros, la debutul la Iris, pe 5 februarie 1980, la "Clubul de la ora 7", actualul sediu al Teatrului Mundi. Am spus aşa, deoarece m-am gîndit că, dacă a venit atîta lume pentru Iris, înseamnă că sînt prietenii formaţiei. Nici nu intuiam că salutul va deveni o marcă a grupului Iris. Aşa am simţit eu.
- Şi cînd aţi spus prima oară "Hai, Craiova"?
- E o poveste veche. În 1964, cînd au intrat în Divizia A, aveam cinci ani şi jumătate. Eram cu unchiul meu, Puiu Gabroveanu, majoritatea băieţilor din Craiova Maxima îl ştiu. Eu îl întrebam de ce ţipă lumea, de ce se bucură. Mi-a zis că a intrat Craiova în Divizia A. Era o bucurie ca la cinci ani să văd atîta nebunie frumoasă pe stradă. Este o p