Protestul spontan izbucnit marţi la Colegiul Naţional „Carol I“ a fost susţinut ieri şi de alte cadre didactice din Craiova. Rând pe rând, au întrerupt orele zeci de profesori din Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“, Grupul Şcolar „George Bibescu“, Grupul Şcolar „Matei Basarab“, Şcoala nr. 36, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Grupul Şcolar Industrial „Traian Demetrescu“ şi din alte unităţi.
Ziua de salariu a fost un moment dificil pentru profesorii doljeni care, nemulţumiţi de banii primiţi, dar şi de lipsa de comunicare dintre ei şi primărie, au decis spontan să-şi întrerupă activitatea. La ora 14.00, întrerupseseră deja lucrul cu elevii sute de profesori din opt unităţi de învăţământ din Craiova. „Nu vor înceta acest protest până când nu se rezolvă problema. Ce mai vor de la aceşti oameni? I-au dat afară din serviciu! Din 27.000 de persoane disponibilizate în România, 15.000 este ofranda învăţământului“, a declarat Constantin Lungulescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret“ Dolj.
Nemulţumirile profesorilor sunt variate
Nemulţumirile profesorilor sunt variate. „Luna aceasta am primit 600 de lei şi am o rată la bancă de 800 de lei. Din ce acopăr rata, din ce acopăr cheltuielile cu întreţinerea? Nu sunt membru de sindicat, dar protestez împotriva modului în care am fost trataţi. Nu a existat nici un fel de comunicare cu domnul viceprimar“, a declarat Ofelia Burtea, cadru didactic grad I, la CN „Carol I“. Afirmaţia a fost susţinută şi de reprezentanţii profesorilor. „E un abuz care se adaugă unui mare şir de alte abuzuri. De fiecare dată am pus pe primul loc copiii, dar se pare că bunăvoinţa noastră a fost interpretată ca un semn de slăbiciune. Aş vrea însă să se înţeleagă că nu mai suntem de acord cu nici un fel de compromis şi de presiune pusă asupra noastră. De data asta, suntem dispuşi să protestăm în aşa fel încât s