A doua întâlnire cu cititorii revistei a avut loc aseară, la Teatrul Nottara. Marele actor a avut un discurs savuros şi direct pe scena sălii "George Constantin", alături de profesoara Sanda Manu, regizorii Theodora Herghelegiu şi Radu Afrim, despre teatrul comercial, mode şi curente.
Moderatorul discuţiei, Mircea Vasilescu, redactor-şef „Dilema veche”, a coordonat un schimb de opinii inteligente între invitaţi şi public. Sala Teatrului Nottara a fost plină-ochi la dezbaterea „Toate-s vechi şi nouă toate. Viziuni clasice şi experimentale în teatrul de azi“.
S-a vorbit despre conflictul din interiorul breslei, despre diferenţa dintre teatrele instituţionalizate şi cele de proiecte, despre publicul avid de teatru. „La noi, la stat, există teatru de consum, ceea ce nu e bine, nici rău. Legat de conflict, cred că există în interiorul breslei, dar sunt lucruri care nu afectează munca noastră!”, a spus Radu Afrim. „E foarte greu să delimitezi graniţe. Există un război care ne incită, însă mă deranjează lipsa de respect!”, a vorbit regizoarea Theodora Herghelegiu.
Mircea Vasilescu, Victor Rebengiuc, Theodora Herghelegiu, Sanda Manu şi Radu Afrim (de la stânga la dreapta)
Victor Rebengiuc, nemulţumit de faptul că Legea Teatrelor întârzie, a spus că şi în teatrele instituţionalizate, ca şi în cele de tip underground există piese proaste şi bune în aceeaşi măsură. „Nenorocirea este că se creează mode”, a spus marele actor. „Sunt foarte trist că un spectacol al lui Ciulei este tratat cu dispreţ, se spune despre el că e datat. Aş recomanda mai multă atenţie atunci când se vede piesa unor regizori în vârstă”, a menţionat Rebengiuc.
„M-am îngrozit când l-am ascultat pe Nottara!”
La discuţia iniţiată în cadrul clubului „Dilema veche” s-a vorbit şi despre evoluţia jocului în teatru, de la Sarah Bernhardt, la Nottara, şi până la actorii tineri