Media reducerilor de anul acesta se situează pe undeva pe la 0-15% în Bucureşti
Chiar dacă proprietarii au aplicat scăderi de preţuri încă mai sunt dispuşi să negocieze şi să mai taie din preţ
Preţurile terenurilor inflamate în perioada de boom imobiliar acum continuă să se dezumfle. Segmentul terenurilor rămâne în continuare cel mai atins de criza imobiliară, cele mai afectate fiind terenurile intravilane care se află în localităţile din apropierea marilor oraşe, acolo unde a avut loc şi cea mai mare creştere în perioada de boom.
În primele zece luni ale anului, cea mai mare scădere a preţului de strigare a avut loc în judeţul Timiş - 66%, urmat de judeţele Iaşi -54% şi Cluj -50%, se arată într-un studiu realizat de imobiliare.ro. În localităţile din judeţul Braşov, preţul solicitat pentru terenuri a scăzut cu aproape 33%, în timp ce în judeţul Constanţa, scăderea înregistrată a fost de 30%, se mai arată în analiza imobiliare.ro.
Piaţa bucureşteană
În condiţiile în care piaţa bucureşteană este cea în care au loc cele mai semnificative tranzacţii, Curierul Naţional a discutat despre piaţa terenurilor din Bucureşti şi cu alţi specialişti."Media scăderilor în acest an a fost de 10-15%, dar în unele cazuri reducerile au fost şi de 40-50%", a declarat, pentru Curierul Naţional, Răzvan Muntean, reprezentant Imopedia.ro.
În ceea ce priveşte preţurile actuale ale terenurilor, Răzvan Muntean ne-a spus că mai este loc de negocieri. "Cererea şi oferta încă sunt departe de a se fi întâlnit pe această piaţă şi mai este loc de negocieri. Chiar dacă proprietarii au aplicat scăderi de preţuri acest an, încă mai sunt dispuşi să negocieze şi să mai taie din preţ chiar cu 20-30%", a arătat Răzvan Muntean. Acesta a mai spus că "preţurile terenurilor variază în funcţie de locul unde este amplasat. Dacă un teren este poziţionat în p