Maşina cu care erau ridicate autoturismele de pe străzile municipiului Deva a fost trasă pe linie moartă. Mai multe puncte din hotărârea de Consiliu local care prevede ca Poliţia Comunitară Deva să aibă dreptul de a dispune ridicarea maşinilor de pe străzi au fost declarate nelegale.
Tribunalul Hunedoara a declarat nelegale trei puncte din hotărârea de Consiliu Local Deva, prin care Poliţia Comunitară avea dreptul să constate oprirea sau staţionarea neregulamentară a autoturismelor şi să dispună blocarea deblocarea sau ridicarea vehiculelor. S-a ajuns la această decizie a instanţei, în urma unui proces intentat de către un devean, Petre Coşariu, firmei angajate la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.
Deveanul care a învins Poliţia Comunitară: Petru Coşariu a pus pe butuci afacerea parcărilor în locuri nepermise
FOTO: Trei ore de circ în centrul Devei l-au scăpat pe Dorel de amenda comunitarilor
Metoda „Ciungul“: 2.500 de lei lunar, leafă din cerşit
“Eu am vrut doar să îmi recuperez, în instanţă, banii pe care i-am plătit pentru a-mi recupera maşina, după ce comunitarii mi-au ridicat-o abuziv de pe Bulevardul Eroilor, unde o parcasem chiar în zona unde locuiesc”, a declarat Petre Coşariu, pentru Adevărul de Seară.
Cornel Guţu, reprezentantul Poliţiei Comunitare Deva, a confirmat că acţiunea de ridicare a maşinilor parcate în zonele nepermise a fost suspendată, până la 1 ianuarie 2011, când va fi înfiinţată Poliţia Locală.
Până în prezent, proprietarii autoturismelor ridicate de pe străzile municipiului Deva plăteau o taxă de 300 de lei pentru recuperarea maşinilor aduse în parcul auto.
Ce spun şoferii
„Nu sunt de acord cu existenţa niciunei firme care ridică maşini, mai ales când e vorba de un abuz”
Ionel Boboc, 40 ani, muncitor în construcţii
„Ridicarea maşinilor