Premierul Boc va inaugura, sâmbătă, încă 10 kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Turda şi Câmpia Turzii, după un an de la deschiderea primilor 42 kilometri, porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului depăşind cu puţin 10% din traseul total la 6 ani de la lansarea proiectului.
În urmă cu un an, la 1 decembrie 2009, şeful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilău, el parcurgând atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.
"Porţiunea de 10 kilometri este programată să fie inaugurată sâmbătă dimineaţa, dacă nu apar modificări în program", au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.
Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri.
Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat pentru MEDIAFAX, la sfârşitul lunii octombrie, că tronsonul Turda-Câmpia Turzii poate fi deschis traficului rutier începând cu luna noiembrie şi că lucrările ar putea continua pe tronsonul 3C, în judeţul Bihor.
"Vom finaliza lucrările între Turda şi Câmpia Turzii, pe o lungime de zece kilometri, astfel că această porţiune din Autostrada Transilvania poate fi deschisă traficului rutier începând cu luna noiembrie. Se va putea circula, astfel, de la Gilău la Câmpia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanţă de 52 de kilometri. Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 în judeţul Bihor, pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş", a spus Sgârcitu.
El a precizat că Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrările realizate în anul 2010.
Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bech