Poate şi pentru că la bugetul local încasările de taxe şi impozite nu au fost afectate de criza economică şi financiară, bugetul rectificat al Primăriei Timişoara, care va fi supus la vot în această lună, în şedinţa de plen a Consiliului Local, prevede o serie de investiţii care nu se prea potrivesc cu politicile de austeritate bugetară solicitate pe plan central.
Primăria Timişoara 3D
În această lună, Consiliul Local Timişoara urmează să voteze bugetul rectificat al Primăriei, buget în al cărui plan aferent de achiziţii se regăsesc o serie de investiţii care nu par să fie pe linia politicilor de austeritate bugetară. Astfel, printre cele mai interesante obiective pe plan investiţional se remarcă „sistemul infogeografic de administrare a Primăriei Muncipiului Timişoara”, cu un buget alocat de peste 600.000 de lei, şi „stema oficială a municipiului Timişoara”, pentru care s-au alocat deocamdată doar 3.000 de lei.
Studiile de fezabilitate, unele realizate în formă brută în urmă cu câţiva ani, dar care trebuie reactualizate din cauză că nu mai reflectă realitatea, se regăsesc şi ele pe acelaşi plan de investiţii. Un exemplu edificator este cel privind o „Reactualizare SF + PT + PUZ – transformarea biomasei în materiale refolosibile, la staţia de compostare de deşeuri vegetale”, operaţiunea de reactualizare costând peste 270.000 de euro. Mult mai ieftin e un alt studiu de fezabilitate, prevăzut în investiţiile din acest an, legat de reamenajarea Cimitirului Săracilor, cu construcţie de casă funerară, branşament de utilitări şi cameră frigorifică, studiu care costă doar 9.000 de lei.
Cofinanţarea la amenajarea malurilor canalului Bega şi-a făcut şi ea loc pe lista de investiţii, cu suma de 300.000 de lei. Un „Sistem de informare şi comunicare facilă pentru cetăţeni” e prevăzut în buget cu suma de 10.000 de lei. Mult mai specta