Reîntoarcerea Cristianei Anghel la post a stârnit revolta părinţilor. La începutul anului şcolar, o clasă fusese desfiinţată din cauza protestului ei. În palmaresul învăţătoarei din Caracal mai stau încă o grevă a foamei, două procese cu inspectoratul şi unul cu o firmă de telefonie.
Protestul Cristianei Anghel, care a început la 26 august, a dat peste cap mai multe clase de la Şcoala nr.2 din Caracal, judeţul Olt. O dată atunci, în septembrie, când învăţătoarea din Caracal începuse protestul, dar şi acum, după încetarea grevei foamei, când conducerea şcolii trebuie să-i pună la dispoziţie un post.
Prima clasă, un eşec
La începutul anului şcolar, învăţătoarea ar fi trebuit să preia o clasa I, însă, fiind spitalizată, cei mici au rămas fără dascăl. Părinţii elevilor de clasa I s-au speriat şi majoritatea lor au început să-şi mute copiii la altă clasă. „Pentru că mai rămăseseră prea puţini elevi, am desfiinţat grupa respectivă", a explicat Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr. 2 din Caracal.
A doua clasă, alt eşec
De pe patul de spital al Institutului Paulescu, unde încă este internată, Cristiana Anghel vede normală atitudinea părinţilor acelei clase şi-şi aminteşte care a fost finalul: „Şi atunci copiii au fost repartizaţi colo, colo, colo. Şi încălcându-se legea, s-au făcut clase de câte 33 de elevi", a explicat ea.
Însă încurcătura nu s-a oprit aici, după cum explică directorul Frăsineanu: „Am fost nevoiţi să o mutăm pe doamna Anghel, care este titular al şcolii, la o clasă de a IV-a, unde preda doamna Cătălina Bleja, învăţător suplinitor", a explicat Silviu Frăsineanu, directorul Şcolii nr. 2 din Caracal.
Legea îi dă dreptul învăţătorului titular să ocupe un post pe care se află provizoriu un suplinitor. Imediat însă şi părinţii acestei clase au reacţionat şi au scris un memoriu în care cerea