Solicitarea de intrare în insolvenţă va fi făcută Tribunalului Braşov de către Consiliul de Administraţie.
„Ca urmare a crizei financiare care a dus la reducerea volumului de activitate, la înregistrarea de pierderi, precum şi la acumularea de datorii către bugetul de stat, creanţe salariale, furnizori etc., în urma analizei efectuate de către Consiliul de Administraţie, s-a hotărât în conformitate cu Legea 85/2006 declararea insolvenţei la Tribunalul Braşov, prin cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, şi întocmirea planului de reorganizare", se arată în comunicat transmis de reprezentanţii Hidromecanica către Bursa de Valori Bucureşti.
În intervalul ianuarie-septembrie 2009, Hidromecanica a consemnat o cifră de afaceri de 8,3 milioane lei şi un rezultat negtiv de 7,2 milioane lei. În aceeaşi perioadă a acestui an firma a înregistrat o cifră de afaceri de 4,5 milioane lei şi pierderi de 1 milion de lei.
Mediafax anunţă că veniturile din primele nouă luni ale acestui an au cumulat 59,4 milioane lei (14,2 milioane euro), de aproape şase ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2009, de 10 milioane lei. Diferenţa a fost determinată de vânzarea, la începutul lunii iunie, a unui teren al firmei, situat în Centrul Civic din Braşov, cu 54 milioane lei, către compania Delparro, înregistrată în Olanda, care operează indirect reţeaua de magazine Cora.
Banii încasaţi pe teren au fost utilizaţi pentru plata unei părţi din datoriile pe care Hidromecanica le avea către bugetul de stat.
La finalul primelor nouă luni, Hidromecanica avea datorii totale de 76,6 milioane lei, cu 37% mai reduse decât la începutul anului, când obligaţiile de plată cumulau 122,5 milioane lei.
Pachetul majoritar de acţiuni al firmei este deţinut trei persoane fizice, Rodica-Elena Gîrbacea (37,79%) şi copii săi Iulia-Nicolae (11,33%) şi T