Markus Wirth, 62 de ani, seful producatorului de ciment Holcim Romania, cu afaceri anuale de aproape 250 de milioane de euro, a acceptat sa descrie pentru Wall-Street.ro cum arata o zi obisnuita din viata sa de CEO.
Micul dejun: ceai, iaurt, fructe si musli
Asezat confortabil intr-un scaun din biroul unde se tin sedintele de management ale Holcim Romania, elvetianul isi incepe discursul: “Ma trezesc la 5:30. Am un ceas destaptator, insa de fiecare data reusesc sa ma trezesc inainte de a suna alarma, cu cateva minute”, spune cel care administreaza de peste sase ani afacerile grupului Holcim in Romania.
Primul lucru pe care il face dupa ce s-a trezit este sa-si prepare un litru de ceai.
“Mananc fructe, iaurt si musli si beau jumatate de litru de ceai. Restul il pastrez pentru seara, cand revin acasa de la birou”, adauga Wirth.
El isi pregateste singur micul dejun, deoarece familia lui a ramas in Elvetia. Executivul reuseste sa-si viziteze rudele de doua-trei ori pe luna, cand incearca sa imbine calatoriile de afaceri, cu aspectele personale.
In fiecare dimineata, Wirth sta acasa cel putin o ora inainte de a pleca la serviciu, timp in care citeste doua publicatii locale si un ziar elvetian.
Cu exceptia situatiilor in care are o intalnire importanta, Wirth isi pregateste hainele inainte de a merge la biroul sau aflat in Floreasca.
“Singurul lucru pe care nu il fac eu este sa-mi calc hainele”, spune, razand, seful Holcim Romania.
Petrece 13 ore la birou
Ajunge la serviciu la 6:45. Ii place sa fie primul angajat care intra in sediul central al producatorului de ciment.
“Prefer sa ajung devreme, pentru ca astfel am timp sa-mi pregatesc ziua care urmeaza. Se poate intampla ca seara sa primesc e-mailuri la care raspund imediat dupa ce ajung. In cazul in care nu raspund eu, fac anumite notite pentru