Artista este considerată a fi printre primii zece iconari pe sticlă din ţară. Gabriela Păunescu pictează icoane pe sticlă de opt ani de zile şi a fost multi-premiată pentru acestea. Aceasta practică medicina de familie în comuna Ştorobăneasa, de peste 20 de ani.
Pictoriţa a terminat Facultatea de Medicină în 1985, apoi a luat repartiţie în Alexandria. Aici a stat trei ani de zile ca stagiar, în cadrul Spitalului Judeţean. „După stagiatură am luat repartiţie, eu cred că pe viaţă, la Ştorobăneasa. M-am simţit foarte bine la Ştorobăneasa şi când ajung acolo, simt că renasc. Îmi place mirosul de aer curat, proaspăt. Datorită faptului că sunt acolo de 20 de ani, îmi pare ca şi satul meu natal”, spune medicul. Astfel, Gabriela Păunescu are peste 2.000 de pacienţi la Ştorobăneasa. Medicul s-a gândit să renunţe la profesie în favoarea artelor plastice, dar nu a putut să îşi abandoneze pacienţii.
Gabriela Păunescu picteză de mică şi încă de la grădiniţă a avut performanţe, apoi de-a lungul şcolii generale a fost în mai multe cercuri şi ateliere de pictură. „La un moment dat chiar visam să fac Facultatea de Arte Plastie, însă concurenţa pe timpul meu era foarte mare, erau maxim două, trei locuri pe ţară şi asta presupunea un talent extraordinar şi o pregătire şi mai şi. Prin urmare, m-am cam speriat un pic, dar s-a întâmplat să se înfiinţeze Facultatea de Medicină din Craiova şi m-am orientat spre ea,” povesteşte Gabriela Păunescu.
Premiată la „Rugămu-ne Ţie”
La început Gabriela Păunescu a pictat peisaje, dar de opt ani a trecut la icoanele pe sticlă. Medicul a fost mereu un autodidact, iar talentul iconarei a fost apreciat de cei de la Muzeul Satului şi Muzeul Ţaranului Român. Cei de acolo au observat că avea talent şi simţ cromatic şi este considerată a fi în primii zece iconari pe ţară.
Pictoriţa primeşte şi comenz