Cunoscut şi din piese de teatru, liceanul a primit distincţii, alături de colegii de la ramura de juniori a Ansamblului Doina Gorjului, în cei cinci ani de dansuri populare.
De mic îi plăcea să joace handball cu prietenii şi ar fi vrut să ajungă cel mai mare jucător. Sora sa, care a făcut handbal de performanţă, a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru acest sport. Din dorinţa de a face ceva util şi frumos în viaţă, a decis să îmbrăţişeze latura artistică. Aşa a intrat în echipa de juniori a Ansamblului Profesionist Doina Gorjului. „Tatăl meu mă sfătuia mereu să urmez dansurile moderne, baletul ori patinajul. Dar cum nu aveam un club de patinaj la Târgu- Jiu, am decis să rămân şi să excelez în dansurile populare. După nici două luni de pregătire, am început să particip la concursuri şi spectacole în judeţ şi în ţară“, mărturiseşte Robert Nicoale.
Colecţionează premii
În cei cinci ani de dansuri populare, a urcat pe scenă de sute de ori şi a adus ansamblului premii importante, împreună cu echipa. „Primul spectacol la care am dansat a fost cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Cântecului Popular Românesc Maria Lătăreţu. Cele mai frumoase momente au fost când am evoluat la un concurs de dansuri tradiţionale în Turcia. După ce am prezentat câteva dansuri gorjeneşti, ciobăneşti şi moldoveneşti, am obţinut trofeul“, îşi aminteşte tânărul dansator. Faptul că a fost înzestrat cu ureche muzicală l-a ajutat pe Robert să înveţe rapid paşii. Acesta îşi doreşte acum să activeze într-unul dintre ansamblurile cele mai cunoscute din ţară, cum ar fi Doina Gorjului.
Roluri principale în scenete
În copilărie îi plăcea să meşterească prin atelierul tatălui, cu scule şi instrumente. A urmat Colegiul Tehnic Henri Coandă din Târgu-Jiu, profil tehnic, cu gândul că va învăţa o meserie căutată. Ambiţia şi tenacitatea l-au făcut să se numere printre cei ma