Maiorul este dirijorul Fanfarei din cadrul Garnizoanei Cluj, cu care reprezintă cu succes atât România la cele mai importante festivaluri de specialitate din occident.
Mircea Curteanu iubeşte muzica încă din copilărie. Militarul care în prezent este dirijorul Fanfarei din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj spune că îşi aminteşte cu plăcere cum a învăţat primele note încă din clasa I, elev fiind la Şcoala de Muzică din Satu Mare.
„Primul instrument la care am început să cânt a fost vioara, chiar din clasa I. Ulterior, din clasa a cincea am început să cânt la pian. Pregătirea desăvârşită în mediul muzical m-a făcut să mă consider privilegiat acum că pot profesa şi eu în acest domeniu”, spune maiorul Curteanu.
În clasa a VIII-a povesteşte că a fost nevoit să facă o alegere care urma să-i schimbe viaţa. „Trebuia să aleg dacă vreau să activez ca muzician obişnuit sau ca unul militar. Am încercat această variantă şi mă bucur că a fost o alegere bună”, povesteşte dirijorul.
Pioner în fanfară
Militarul spune că atracţia pentru fanfară i-a venit de când era pioner la şcoală şi participa la diferite demonstraţii muzicale. „După absolvirea Şcolii Militare, am fost încadrat ca subofiţer la Muzica Reprezentativă a Armatei, structura etalon a muzicii militare româneşti. Ulterior am devenit dirijorul fanfarei din cadrul Brigăzii 11 Infanterie Motorizată din Oradea, iar din 2003 mă aflu la Cluj”, povesteşte maiorul Curteanu.
La garnizoana clujeană are în subordine 28 de subofiţeri instrumentişti cu care lucrează săptămâni întregi în vederea pregătirii unui concert. „E o meserie complexă, însă frumoasă şi care în final îţi aduce multe satisfacţii. Fiecare din cei 28 de subofiţeri are propriul stil şi trebuie să lucrez cu fiecare în parte”, dezvăluie el.
Apreciaţi de public
Una dintre cele mai mari bucurii pent