Lucrătorii Direcţiei Vamale Giurgiu şi ai Regionalei Bucureşti au confiscat şi în 2010 zeci de tone de bunuri, majoritatea fiind contrafăcute. Produsele care nu sunt distruse ajung la magazinul de la parterul Direcţiei Judeţene de Finanţe Giurgiu şi sunt vândute la preţuri mici. Pentru distrugerea de bunuri confiscate este nevoie de acordul titularului de marcă, respectiv al marilor firme.
Sute de adidaşi pe care cel mai des este inscripţionată marca „Nike”, treninguri pe care stă scris de regulă „Adidas”, sute de parfumuri „Bvulgari” ori „Channel”, baxuri întregi de ţigări zac în prezent în depozitele Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale(DJAOV) Giurgiu. Produsele au fost confiscate de la persoane fizice în ultima perioadă, de pe raza judeţului Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, şi aşteaptă acum o decizie a Instanţei, fie pentru a fi distruse, ori pentru a fi vândute către giurgiuveni la preţuri mici.
Directorul DJAOV Giurgiu, Robert Cristoi, spune pentru „Adevărul de Seară” că acţiunile de distrugere au loc în spaţii amenajate în incinta Vămii Giurgiu. „Bunurile contrafăcute, de regulă se distrug, adică cele din materiale textile se taie, se bucăţesc, iar parfumurile sunt vărsate, într-o acţiune la care participă reprezentanţi ai mai multor instituţii. Se formează o comisie aşadar”, spune Cristoi, precizând că din comise fac parte angajaţi ai Parchetului, Poliţiei, Gărzii de Mediu şi Protecţiei Consumatorilor.
Nu se trece niciodată la distrugerea de bunuri confiscate până când titularul de marcă nu îşi dă acordul. „ Dacă produsele sunt inscripţionate cu o marcă cunoscută, se întocmeşte o documentaţie specifică şi se solicită titularului de marcă să-şi spună părerea. Dacă nu îl interesează produsele, acestea în principiu sunt distruse. Dacă titularul nu-şi dă acordul pentru distrugere, bunurile vor fi puse spre valorificare”,