Argeşeanca munceşte cu acul de 32 de ani, iar de 20 de ani croieşte costume pentru actorii de teatrele din Piteşti. În tot acest timp a creat peste 1000 de costume.
Când intri în atelierul Vioricăi Catrina parcă intri într-o lume de basm. Unde priveşti în jur vezi rochii de prinţese, costume din catifea ale prinţilor din basmele spuse de bunica sau blana ursului păcălit de vulpe. Te simţi din nou copil când priveşte toate aceste costume şi devii nerăbdător să afli, pe rand, povestea fiecăruia, de la o simplă bucată de material până la lumina reflectoarelor şi ropotele de aplauze ale copiiilor. Fiecare poveste se ţese însă în atelierul de croitorie al Teatrului Aşchiuţă, acolo unde doamna Viorica munceşte din zori şi până în seară, la fel ca bătrânele din poveşti.
De-a lungul celor 32 de ani de croitorie, dintre care 20 numai ca fabricant de costume de teatru, doamna Catrina a creat peste o mie de straie care umplu acum garderobele Teatrului Davila şi Aşchiuţă. Prinţi, animale, crăiese, vrăjitoare, drăcuşori, bătrâne şi chiar păpuşi, toate au fost îmbrăcate de croitoreasa piteşteană. În fiecare bucăţică de material e cusut însă o parte din sufletul său.
Lucrează cu o foarfecă veche de 32 de ani
După terminarea liceului, Viorica Catrina a ales meseria de croitor pentru bărbaţi, absolvind Şcoala Profesională cu nota 10. “Pentru merite deosebite, fostul meu maistru mi-a dat cadou o foarfecă, acum 32 de ani. Şi acum o am şi o folosesc zi de zi, e foarte bună şi rezistentă”, spune cu drag, femeia.
După ce a învăţat tainele croitoriei şi a început să-şi facă singură hainele, femeia a lucrat la croitorie serie pentru export, unde crea, pe bandă rulantă, bluze, cămăşi şi halite.
Niciun tipar nu i-a creat probleme, nici măcar cel al rochiilor de mireasă pe care le-a creat pentru prietenele sale. Croitoria cu specific de