Deși au promis că nu se va muta parcul de joacă al celor mici, lucrările la noul pod rutier care se face în locul podului de pontoane au desființat amplasamentul. Primăria promite că parcul va fi amenajat la o distanță de 50 de metri de locul inițial, până la finele anului.
Copiii din cartierul Sovata nu mai au loc de joacă. Construcțiile la noul pod rutier au dus la desființarea parcului pentru cei mici. „ Noul amplasament va fi amenajat tot pe malul drept al Crişului Repede, la o distanţă de 50 m faţă de vechiul parc, înspre Podul Densuseanu. Aici se vor monta aparate de joacă noi (un tobogan, un leagăn dublu, un balansoar) şi va fi amenajată o groapă de nisip. Băncile din fostul parc urmează să fie montate pe noul amplasament, după ce în prealabil vor fi reparate", se arată într-un comunicat al primăriei.
Lucrările la controversatul pod rutier care va uni cartierele Rogerius şi Ioşia, în zona străzilor Sovata şi Splaiul Crişanei au demarat în data de 2 noiembrie. Deja s-a asigurat accesul pentru platforma de forare a pilonilor podului. „Valoarea lucrărilor este de peste 11,8 milioane de lei, fără TVA, durata de execuţie fiind de 12 luni", a spus Carmen Cherteş, purtător de cuvânt la Primăria Oradea.
Pod cu scandal
Noul pod rutier a stârnit controverse de la bun început. Riveranii din zona Sovata s-au împotrivit, temători că această nouă axă de transport în Oradea le va afecta liniştea cu care fuseseră obişnuiţi. „Cu banii investiţi se putea transforma malul Crişului în zonă verde, de agrement", a spus orădeanul Orlando Balaş. „Nu am fost consultaţi în legătură cu acest proiect. Nu există niciun dubiu că mediul va fi afectat" a spus Mihai Togor la dezbaterea publică din primăvară , preşedintele Centrului Naţional de Supraveghere Munţii Apuseni. Cu toate protestele locatarilor și ecologiștilor, primăria a trecut la fapte. În opinia municipalit