Prăjiturile pe care le face femeia sunt cunoscute în tot Aradul, mai ales de persoanele care adoră deserturile bine făcute. Aurelia Lucuţa este specialistă în delicatese, zeci de sortimente de prăjituri şi torturi pe care le prepară cu mare drag.
PROFIL
Născută. 2 august 1969
Studii. Liceul Agricol
Familie. Căsătorită
Totul a început de când era mică. Pe atunci îi plăcea să stea în bucătorie alături de mama ei şi să o ajute la gătit. Era atentă în special de sărbători, când se făceau tăvi întregi de prăjitură şi cozonaci.
„De mică mi-am dat seama că îmi place să ornez torturi şi prăjituri. Stăteam mult în bucătărie. Uitam de mine de multe ori. În loc să mă joc, preferam să gătesc”, a spus Aurelia.
Când s-a căsătorit, Aurelia a avut ocazia să se întreacă în gătit cu soţul ei, care este şi el specialist în bucătărie. „Soţul meu este de meserie cofetar–bucător. Împreună ne-am gândit să facem şi bani din această pasiune şi ne-a deschis în Macea o mică afacere. O cofetărie unde facem tot felul de specializări. Avem clienţi din tot judeţul”, a mai spus arădeanca.
Boema şi Ora 12
Aurelia spune că are foarte multe reţete preferate de prăjitură, însă specialitatea casei este prăjitura Boema şi uneori prăjitura Ora 12. „Blat negru cu apă minerală, cu cafea şi frişcă. Este una dintre prăjiturile noastre preferate”, a mărturisit Aurelia. Aceasta spune că de multe ori ar vrea să facă prăjituri şi nu are pentru cine. „Când nu sunt nunţi, botezuri, petreceri, facem pentru vânzare directă. De multe ori aş vrea să încerc ceva nou, dar nu are cine mânca atâta prăjitură”, a adăugat femeia. Când nu este în laborator sau în bucătărie, Aurelia stă în faţa calculatorului pentru a se documenta cu privire la noile reţete apărute.
„Îmi place să fiu la curent cu tote noutăţile în domeniul patiseriei. Fac schimb cu go