A luptat în Africa, s-a şcolit în Asia, a fost ofiţer în Statul Major, iar acum conduce Batalionul 528 Cercetare „Vlad Ţepeş", unitate aflată la ceas aniversar.
Drumul până la actuala funcţie din Brăila nu a fost deloc unul uşor. De la funcţia de comandant de pluton, până la cea de comandant de batalion, a avut de făcut faţă multor încercări.
„Orice nouă funcţie în armată este o provocare. Dacă nu poţi să-i faci faţă înseamnă că ţi-ai ales cariera greşit. Fiecare nouă activitate cere soluţii rapide, complexe şi juste. În felul acesta, angrenajul din care facem parte a reuşit să se impună cu seriozitate şi profesionalism", ne-a mărturisit colonelul Stamatin.
Şi-a început activitatea în 1986, ca tânăr locotenent, comandant de pluton, la UM 1346, unitatea de transmisiuni a Diviziei 67, al cărui comandament se afla în acelaşi loc unde astăzi îşi are sediul Brigada 10 Geniu.
Misiuni în Etiopia
Până în anul 2000, a parcurs toate funcţiile din cariera militară, până la cea de ofiţer de Stat Major. Între anii 2000-2002 a urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare. În perioada 2006-2007 a lucrat ca observator militar în Etiopia.
Revenit în ţară, a ocupat mai multe funcţii de comandă în cadrul UM 02470 Buzău până la 1 septembrie 2010, când a revenit la Brăila, preluând comanda Batalionului 528 Cercetare.
„Viaţa de militar impune în ziua de azi o mare mobilitate. Te duci acolo unde ţi se cere şi îţi îndeplineşti misiunea. Acest deziderat înseamnă şi o serie de privaţiuni şi în ceea ce priveşte viaţa familială", ne-a explicat comandantul Batalionului 528 Cercetare.
În 2005 a efectuat un curs de comandă şi Stat Major la Academia Forţelor Terestre de la Nanjing, China.
„A fost o perioadă foarte ciudată. De ce spun asta? Timp de un an de zile nu am avut cu cine să schimb o vorbă în ro