Decizia Tribunalului Vâlcea, care le-a dat a dat câştig de cauză celor şase funcţionari publici de la Primăria Voineasa şi doi celor magistraţi de la Judecătoria Bălceşti care au dat statul român în judecată pentru reducerea salarială cu 25%, le dă speranţe şi altor bugetari care sunt decişi îşi ceră în instanţă banii opriţi de stat în ultimele luni. Sursa: Nicoleta Ene
"Nici acum nu îmi vine să cred că este adevărat, deşi am comunicarea instanţei în faţă. Sunt tare fericită, am plecat pe drumul acesta fără speranţe în reuşită. Mă gândeam că trebuie să obţin în România o hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru a putea ataca la CEDO reducerea salariului", susţine Marieta Stănescu, liderul de sindicat din Primăria Voineasa.
Deşi sunt fericiţi, salariaţi sunt rezervaţi în declaraţii şi aşteaptă ca hotărârea cu titlul executoriu să rămână definitivă şi irevocabilă. "Este numai o bătălie dintr-un război care cine ştie când se va termina. Sunt fericită că la prima instanţă am obţinut câştig cauză. Aş vrea ca toţi funcţionarii din ţară să ne urmeze exemplul. Avem speranţa că magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti vor respinge recursul primăriei. Mergem cu Dumnezeu înainte", susţine Valeria Mirion, funcţionar care îi îndeamnă pe toţi funcţionarii publici din ţară să îşi ceară drepturile în isntanţă.
Fără avocat sau înfăţişări la tribunal
Iniţiativa de a da primăria în judecată pentru reducerile salariale a avut-o unul dintre cei doi lideri de sindicat din instituţie, Marieta Stănescu, care a introdus în instanţă o acţiune comună pentru toşi cei şase membri de sindicat afiliaţi la SINDAP Vâlcea. Un avocat specializat în conflicte de muncă le-a făcut un model de plângere, iar acţiunea a fost introdusă în luna august, imediat după aplicarea reducerii salariale.
"După ce am depus acţiunea nu am mai fost la tribunal, am cerut c