Municipalitatea face, astfel, o economie de sute de kilowaţi pe oră, la consumul de curent. Becurile vor lumina în sistem „zig-zag“, în municipiul Sibiu, pentru a reduce consumul de energie aferent iluminatului public.
CITIŢI ŞI:
Plăteşti factura şi scapi de taxe echivalente cu 300 kwh!
Se scumpesc parcările în Sibiu. Preţurile se dublează
Pentru a scădea costul facturilor, administraţia locală a luat măsura de a reduce consumul de energie aferent iluminatului public, prin reducerea numărului de becuri care funcţionează pe arterele unde corpurile de iluminat sunt suficient de dese pentru a permite, totuşi, o iluminare suficientă a zonei. „În mai multe zone, un bec va fi aprins, iar pe următorul stâlp, becul va fi stins“, a explicat Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.
Pe unele străzi, măsura a fost deja aplicată, iar pe altele intră în vigoare pe viitor. Economia făcută de autorităţile locale este destul de însemnată. „Dacă înainte de această reducere, într-o oră de funcţionare a iluminatului public, se consumau 620,11 kW/oră, după aplicarea măsurii, economia realizată este de 279,45 kW/oră“ , a mai precizat Mirela Gligore.
Becuri oprite, în toate zonele
Până acum, măsura a fost aplicată pentru iluminatul public de pe artere din toate cartierele Sibiului, dar cu preponderenţă pentru acele zonel în care, după stingerea becurilor, lumina ar rămâne, în continuare, în parametri acceptabili.
Printre străzile afectate se numără şi artere importante, precum bulevardele Vasile Milea, Corneliu Coposu, Victoriei, şoseaua Alba Iulia sau Calea Dumbrăvii, dar şi parcul de pe Corneliu Coposu. „Nu e chiar foarte deranjant că se face aşa ceva. Dacă se face economie, atunci e acceptabilă decizia. Bine că nu le sting de tot“, ne-a declarat Daniel Stoian, un locatar de pe strada Siretului, aflată şi ea pe