Este profesoară de şase ani, iar dorinţa sa ce mai mare este ca şi şcolarii din mediul rural să aibă parte de o educaţie de calitate.
NĂSCUTĂ. 4 iulie 1981, Horezu.
STUDII. Master în traductologie la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
FAMILIE. Căsătorită.
Încă din copilărie Alina a fost pasionată de limbile străine şi şi-a dorit să urmeze o carieră în învăţământ. „Am fost eleva Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, iar profesoara mea, doamna Maria Drăgan, m-a îndrumat spre Facultatea de litere, iar eu i-am ascultat sfatul", povesteşte tânăra profesoară. De şase ani, Alina îşi desfăşoară meseria de dascăl la şcoala din localitatea vâlceană Muereasca. „Am ales să rămân dascăl la ţară, pentru că întotdeauna am considerat că şi copiii din mediul rural au dreptul să primească o educaţie aleasă şi de calitate", afirmă Alina Ştefănescu. Tânăra povesteşte că, nu de puţine ori, a avut ocazia să întâlnească elevi de la şcolile din oraş care îi priveau cu oarecare reţinere pe colegii lor care veneau de la sat. „Acest aspect m-a durut şi m-a întristat foarte tare. Nu cred că ar trebui să existe vreo diferenţă între un copil de la ţară şi unul crescut la oraş. Asta încerc să le explic zilnic elevilor mei. Îi învăţ să aibă încredere în forţele lor, în capacitatea lor şi întotdeauna să meargă cu capul sus, să fie demni", mai spune Alina.
Educaţie prin joc
Pentru a-i face să îndrăgească şcoala, profesoara îi implică în foarte multe activităţi pe elevii săi. „Lucrăm la clasă mult şi de aceea, din când în când, ne mai şi destindem prin jocuri didactice, cântece şi poezii", afirmă tânăra. Alina a sesizat că micuţii de la ţară au o oarecare teamă atunci când trebuie să urmeze cursurile unui liceu de la oraş şi încearcă să le dea curaj. „Am descoperit la sat elevi foarte buni, silitori, respectuoşi şi educaţi. Eu încă mai cred că m