„La summitul de la Seul, America este în mod straniu izolată” (Le Figaro). „Socialiștii sunt divizați” (Liberation). „Ecologia îşi trage brazda în politica” (La Croix). „Nicolas Sarkozy vrea să deschidă noile șantiere ale reformelor” (Le Figaro). „Între Italia şi Statele Unite, De Laurentiis a produs circa 600 de filme” (La Stampa).
Ziarele franceze şi europene au dedicat mult spațiu lucrărilor summitului G20 de la Seul.
Aujourd’hui en France/Le Parisien amintește că “țările membre ale G20 reprezintă 90 % din bogăția mondială”.
Le Figaro consideră că „la summitul de la Seul, America este în mod straniu izolată”. Washingtonul a suscitat neliniștea principalilor săi parteneri o dată cu punerea în funcțiune a tiparniței de către Rezerva Federală, decizie interpretată de toți ca o măsură destinată a devaloriza artificial dolarul. Aceasta a declanșat războiul monedelor. La Seul asistăm la meciul Statele Unite şi restul lumii. America dă impresia că a pierdut autoritatea morală, ceea ce, până acum, nimeni nu reușea să o pună în discuție. Reținut la Paris pentru ceremoniile legate de armistițiul din 11 noiembrie 1918, preşedintele Nicolas Sarkozy a sosit la Seul în miezul lucrărilor. Nu putem spune că această dezordine a summitului este în interesul său. Dar şeful statului a declarat că Franţa este pregătită pentru a-şi impune agenda pentru G20 şi a lua în considerare interesele fiecărui participant. Între Washington, Beijing şi Berlin, Franţa este în poziție de arbitru.
Presa europeană se interesează şi de mișcările care au loc pe scena politică franceză: remaniere guvernamentală, fuziunea celor două partide ecologiste şi lupta dintre diferitele curente ale Partidului Socialist. În primul rând, remanierea guvernamentală ar putea interveni încă de luni, „Nicolas Sarkozy vrea să deschidă noile șantiere ale reformelor”, consideră Le Figaro care reamin