Guvernele statelor europene au intrat în conflict cu oficialii UE de la Bruxelles din cauza neînţelegerilor cu privire la bugetul comunitar pentru 2011, scrie BBC News.
Premierul britanic David Cameron, susţinut de Franţa, Germania şi alte zece state, a propus o creştere cu 2,9% a bugetului. De cealaltă parte a baricadei, Comisia Europeană susţine decizia Parlamentului European, care a propus o creştere de 6%. Proiectul de buget pentru 2011 propus de Comisia Europeană totalizează 130 de miliarde de euro, parlamentarii europeni argumentând că un asemenea nivel este necesar pentru a finanţa schimbările impuse de Tratatul de la Lisabona.
Europarlamentarii au votat suplimentarea cu 38 mil. euro a proiectelor dedicate inovării, cheltuieli suplimentare de 300 de milioane de euro pentru subvenţiile agricole sau 100 de milioane de euro dedicate ajutoarelor internaţionale ce vor ajunge la palestinieni.
O parte din aceste creşteri vor fi finanţate din reducerile de costuri din alte domenii, cum ar fi reducerea bugetului pentru cercetare energetică cu 47 mil. euro. Guvernele statelor membre încearcă să oprească în instanţă Parlamentul European şi Comisia Europenă să majoreze cu 3,7% salariile a 45.000 de funcţionari.
Guvernele statelor europene au intrat în conflict cu oficialii UE de la Bruxelles din cauza neînţelegerilor cu privire la bugetul comunitar pentru 2011, scrie BBC News.
Premierul britanic David Cameron, susţinut de Franţa, Germania şi alte zece state, a propus o creştere cu 2,9% a bugetului. De cealaltă parte a baricadei, Comisia Europeană susţine decizia Parlamentului European, care a propus o creştere de 6%. Proiectul de buget pentru 2011 propus de Comisia Europeană totalizează 130 de miliarde de euro, parlamentarii europeni argumentând că un asemenea nivel este necesar pentru a finanţa schimbările impuse de Tratatul de la Lisa