Chiar dacă zilele trecute erau hotărâţi să nu mai facă nici un compromis, fiind dispuşi să protesteze cât va fi nevoie pentru a se face auziţi, până ieri după-amiază aproape toţi dascălii au renunţat la protest.
48 de ore, atât a ţinut protestul dascălilor din Craiova. După ce, marţi, doar o singură unitate de învăţământ din municipiu a avut iniţiativa unui protest spontan din cauza salariilor primite, în cursul zilei de miercuri, la ora 14.00, numărul şcolilor care au întrerupt lucrul cu elevii a ajuns la opt (Colegiul Naţional „Carol I“, Grupul Şcolar Industrial „Traian Demetrescu“, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Şcoala nr. 36, Şcoala nr. 21, Grupul Şcolar „Matei Basarab“, Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“, Grupul Şcolar „George Bibescu“). Până la sfârşitul zilei de ieri, aproape toţi profesorii au renunţat, unul câte unul, la această formă de protest. „Azi de dimineaţă (ieri - n.r.) au mai continuat protestul Şcoala nr. 21, Şcoala nr. 22 şi Grupul Şcolar «Matei Basarab», dar se pare că la ora actuală (ora 13.00 - n.r.), începând cu tura a doua, oamenii şi-au reluat lucrul. Motivele sunt de o singură natură - ministrul a făcut ameninţări la inspectoratul şcolar, inspectoratul şcolar - la directori şi directorii, în discuţii mai mult sau mai puţin amiabile cu colegii, i-au convins să reia cursurile, motiv pentru care vom deschide acţiuni în instanţă pentru recuperarea sumelor şi, de asemenea, avem o acţiune pe contencios privind anularea ordinului prin care primăria a dispus sistarea plăţilor pentru colegii noştri“, a declarat Constantin Rada, preşedintele Federaţiei Sindicatului Liber din Învăţământ - filiala Dolj.
„Şcolile care au protestat zilele anterioare au renunţat“
Singurele forme de protest care au continuat au avut loc în Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ şi Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, unde a a