Adriana Ţigu este unul dintre puţinii maseuri din Bistriţa. Lucrează la un salon de masaj, dar visează să ajungă kinetoterapeut pentru copii.
Adriana a ales să studieze kinetoterapia pentru că încă de mică îi făcea masaj mamei sale şi a descoperit că are mâini potrivite pentru acest lucru. „Mama mea avea probleme cu spatele şi când eram mică mă punea să-i fac masaj pentru a-i ameliora durerea. Când eram în liceu am auzit colegele vorbind de facultatea de kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Sport din Cluj şi atunci am decis să încerc şi eu acolo. Mi-a plăcut foarte mult şi un an am făcut specializare şi practică doar pe masaj", povesteşte maseuza.
Potrivit acesteia, cel mai mare secret al masajului este starea psihică a celui căruia i se face masaj. „Este foarte important să-i dai încredere omului atunci când îi faci masaj, să-l relaxezi dar în acelaşi timp să-i întăreşti şi psihicul prin încurajări. Clienţii trebuie să ştie că atunci când vin aici vin să se simtă mai bine şi dacă înţeleg acest lucru, un pas important al masajului este rezolvat", explică tânăra.
Fetele vor masaj anticelulitic
Maseuza spune că majoritatea oamenilor vin la salon doar în ultimul moment, atunci când durerea îi doboară. „Cei mai mulţi vin aici pentru ameliorarea durerii, atunci când îi doare spatele atât de rău încât abia mai pot mişca. Dar sunt şi fete care vin la masaj anticelulitic sau băieţi care vor masaj sportiv, cel tare, ca să simtă că lucrează muşchii", descrie bistriţeanca felurile clienţilor care trec pragul salonului la care lucrează. Potrivit acesteia masajul poate fi un secret pentru cei care doresc să aibă o viaţă activă. „Le oferă un alt tonus, energie şi chiar poftă de viaşă. Cei mai mulţi oameni care se ridică de pe patul de masaj spun că brusc se simt cu câteva kilograme mai uşori", îşi arată satisfacţia Adriana.
Cu toate acestea, marele e