Geografa în vârstă de 30 de ani nu pleacă la plimbare fără aparatul ei foto. Visul ei este să traverseze Alaska pe două roţi.
Cornelia s-a urcat prima oară pe o motocicletă în 2002, atunci când s-a înscris la o şcoală moto. Şi-a făcut cadou de ziua ei cursurile unei astfel de şcoli, neavând nici măcar permis de maşină.
Nu are o evidenţă exactă a kilometrilor parcurşi pe două roţi, însă ştie sigur că a cumulat în jur de 10.000 de kilometri în postura de şofer şi 50.000 în cea de pasager.
„Mi-a spus un prieten la un moment dat că aş fi sortită să fiu o veşnică pasageră. Îmi place sa fiu pasager pentru că am libertatea de a fotografia şi de a vedea mult mai multe alte detalii decât cele din asfaltul sau din macadamul dinaintea roţilor. Pe de altă parte, îmi las soarta în mâinile celui aşezat în faţa mea“, spune Cornelia.
Accident cu 230km/h
Tânăra geografă nu s-a mulţumit doar cu asta şi s-a înscris la un curs de fotografie susţinut de profesorul Emilian Urse, cel care a învăţat-o să se exprime vizual asumat, atent şi cu un ochi educat, deşi cele mai bune poze îi ies, recunoaşte, atunci când nu „aşează“ în mod voit subiectul în raza obiectivului.
„Nu mă consider o profesionistă. Surprind ceea ce îmi place şi am norocul, adesea, să placă şi altora“, spune ea. Nu pleacă niciodată la drum fără cască şi genunchiere, deşi a avut şansa să facă kilometri frumoşi prin Statele Unite, ca pasager, iar acolo casca nu era obligatorie.
O experienţă de neuitat, la fel cum a fost şi traseul de la Câmpul lui Neag spre Herculane, pe Valea Cernei, în 2008, care i-a dat mari emoţii din cauza inundaţiilor care i-au ieşit în cale şi a unor ploi crunte ce nu păreau să se mai oprească.
Cum şi anul acesta a avut de străbătut cu motocicleta un drum anevoios pe ruta Silistra-Ostrov, mergând spre întâlnirea moto anual