Vrânceanul mutat la Suceava şi-a asigurat un loc la catedră chiar din anul în care a absolvit. Îşi dedică cea mai mare parte din timp cercetării ştiinţifice.
Le predă studenţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava de şapte ani, de cum a ieşit de pe băncile facultăţii.
„Profesorul Costică Brânduşă mi-a propus să rămân în continuare în cadrul universităţii. După ce am absolvit, în 2003, am hotărât să rămân. Cu specializarea pe care o aveam puteam să ajung doar în sistemul educaţional. Aici aveam şi posibilitatea de a face cercetare“, povesteşte Ionuţ Alexandru Cristea.
Studenţie prelungită
Deoarece nu era din Suceava, ci tocmai din Focşani a fost nevoit să stea în căminul universităţii aproximativ şapte ani, trei în timp ce era student, iar patru după ce a ajuns profesor.
„Mi-am prelungit astfel perioada studenţiei. Era o posibilitate de a interacţiona mai mult cu studenţii şi de a-i ajuta când aveau nevoie“, ne-a spus profesorul.
Deoarece îşi găsise perechea, în anul al III-lea s-a căsătorit cu o colegă de facultate, bucovineancă, din localitatea Moldoviţa, iar acum au şi o fetiţă. „Faţă de vrânceni, bucovinenii sunt mai calmi. Cei din Vrancea sunt mai reci, mai întreprinzători, mai pragmatici, probabil din cauza climei mai calde. Aici viaţa e mai tihnită şi nu e atât de scumpă“, ne-a spus profesorul.
Chiar dacă activitatea de la catedră este foarte obosi- toare şi simte că nu are timp să se odihnească prea mult, pasiunea sa pentru geografie l-a motivat să rămână la catedră.
Se pregăteşte pentru doctorat
„Dacă nu era vorba despre pasiune, aş fi plecat de mult timp. Chiar vara trecută îmi trecea prin minte să emigrez definitiv împreună cu familia, dar după ce am venit din practică am uitat complet“, a explicat Ionuţ Cristea.
În această