Un nou studiu releva ca nu exista dovezi ca fierul din carne ar declansa cancerul de san, desi studii anterioare gasisera o legatura intre consumul de carne si cancer.
"Rata cancerului de san este cea mai mare in tarile cu un standard ridicat de viata si un mare consum de carne", a explicat seful echipei de cercetator, Doctorul Geoffrey Kabat de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York City, citat de Reuters.
Grasimile saturate din carne au facut obiectul mai multor studii care au facut o legatura intre acestea si cancerul de san, "insa prea putina atentie a fost acordata cantitatii de fier din dieta si mai ales fierului gasit in carne", subliniaza Kabat, notand ca fierul poate oxida AND-ul, potential conducand la o crestere a riscului de cancer.
Kabat si colegii sai au analizat datele stranse de la 116.674 de femei aflate la postmenopauza.
"Decenii de studiu nu au identificat niciun efect notabil al dietei asupra riscului de cancer de san", a conchis Kabat.
"Din ce stim, o dieta variata, o greutate corporala sanatoasa si efectuarea de activitati fizice sunt cele mai importante lucruri pe care cineva le poate face pentru a-si reduce riscul de cancer la san", a mai spus omul de stiinta.
Un nou studiu releva ca nu exista dovezi ca fierul din carne ar declansa cancerul de san, desi studii anterioare gasisera o legatura intre consumul de carne si cancer.
"Rata cancerului de san este cea mai mare in tarile cu un standard ridicat de viata si un mare consum de carne", a explicat seful echipei de cercetator, Doctorul Geoffrey Kabat de la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York City, citat de Reuters.
Grasimile saturate din carne au facut obiectul mai multor studii care au facut o legatura intre acestea si cancerul de san, "insa prea putina atentie a fos