A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale" din Bucureşti, la clasa profesorilor Victor Moldovan, Radu Beligan, George Motoi. După absolvire, a lucrat cinci ani la Teatrul „Maria Filotti" din Brăila, unde consideră că s-a format ca actor, jucând în piese importante alături de actori de valoare, precum Bujor Macrin, Puiu Simionescu sau Greta Manta.
„O parte dintre actorii de la „Maria Filotti" mi-au fost şi mentori, în mod special Bujor Macrin, căruia îi mulţumesc pentru că m-a iniţiat în această frumoasă meserie. De asemenea, le mulţumesc profesorilor care m-au supervizat: Olga Tudorache, Florin Zamfirescu, Dem Rădulescu", ne-a spus Sofia Cătrună.
Meserie de suflet
Din 1990, face parte din echipa de actori de la Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş" unde spune că a descoperit o lume minunată, atât în plan profesional, cât şi în plan sentimental, având în vedere că realizează spectacole pentru lumea copilăriei.
Primul spectacol din cariera sa a fost „Într-un parc pe o bancă" jucat la Teatrul „Maria Filotti", iar la teatrul pentru copii, primul rol interpretat a fost al vulpiţei Piţa în piesa „Ursuleţul Mormi".
A fost unul din rolurile cele mai memorabile deoarece, după cum ne-a povestit actriţa, a fost cel care şi-a pus amprenta cel mai mult asupra persoanei ei.
„De pe urma acestui rol am rămas cu numele personajului, vulpiţa Piţa. Copiii mă recunoşteau pe stradă, în parcuri, în magazine, ca vulpiţa Piţa. Piese importante care mi-au marcat cariera şi regizori importanţi: „Ivan Turbincă" cu rolul Moartea, regia Bogdan Ulmu, „Morile de vânt (Don Quijote)" cu rolul Dulcineea, regia Mihai Păun, „Crăiasa Zăpezilor" cu rolul Crăiasa, regia Mihai Păun", mai spune actriţa.
Pasionată şi de regie
Aceasta ne-a mai mărturisit că motivul pentru care a îmbrăţişat această meserie a fost acela că, de mic copil, a