Profesorul şi economistul Gheorghe Gorincu a fost sărbătorit la împlinirea a 85 de ani de viaţă prin lansarea volumului "Itinerar sentimental Fălticeni - Brăila" la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati", un interviu fluviu realizat de profesorul Dumitru Anghel cu autorul.
Invitaţii au remarcat că volumul este unul de referinţe culturale şi biografice, care face legătura între Fălticeni şi Brăila, bazându-se pe evenimentele trăite de autor. Activitatea sa a fost prezentată de profesorii: Toader Buculei, Viorel Mortu, Vasile Ioan Zbarcea şi Valentin Popa, toţi fiind, de asemenea, scriitori şi publicişti. "Gheorghe Gorincu este îmbelşugat în ani, însă, modificând o zicere de duh a lui G. Călinescu, nu este bătrân, este vechi. Atât de vechi, încât, făcând chemare trecutului autobiografic, accentuat cu amănunte anexe, ce-şi au rostul în noianul faptelor trăite în cadenţa grăbită a timpului, profesorul Gheorghe Gorincu a strâns nevăzutele lacrimi dulci-amare ale aducerilor-aminte în povestea vieţii. Scrisă în limbaj de arhitectură sobră, însemnată prin francheţea absolută a mărturisirii şi agreabilă prin duioşia discretă a vocii, cartea dezvăluie că octogenarul n-a fost niciun moment sorbit de apele zbuciumate ale destinului", a spus Vasile Zbarcea. Prezentările moderate de directorul bibliotecii, Dragoş Neagu, au fost animate de momente muzicale susţinute de elevii Liceului de Artă sub conducerea profesorilor Aurora şi Ioan Popescu. Actorul Florin Chirpac a "interpretat" câteva fragmente din volumul lansat.
Acţiunea se înscrie în programul bibliotecii "Personalităţi brăilene la aniversară". Cartea a fost tipărită la editura autorului, "Danubius", care a împlinit şi ea 20 de ani de existenţă. Profesorul Gorincu a publicat, în 1990, primul Dicţionar al terminologiei economiei de piaţă, reeditat cu adăugiri în 1999. Profesorul şi economistul Gheorghe G